Blog

Dec 19

Durven innoveren kan het verschil maken

Om zich te kunnen onderscheiden in het huidige economische klimaat moeten ondernemers durven innoveren. Slimme innovaties hebben bewezen de tankopslagindustrie vooruit te kunnen brengen.

Een voorbeeld van zo’n innovatie is het nieuwe volautomatische laadstation dat straks gebruikt gaat worden op onze terminal in Hemiksem. Tankopslag Verbeke bouwt daar momenteel zes nieuwe tanks. Die tanks zullen straks samen een opslagcapaciteit van 9.000m3 bieden.

Dankzij het volautomatisch laadstation kunnen straks twee trucks tegelijkertijd worden geladen. Het nieuwe station verlaagd de kans op menselijke fouten of problemen waardoor het laadproces sneller en soepeler zal verlopen.

Behalve betere laadstations kunnen ook innovaties in het schoonmaken of het monitoren van de tanks de tankbedrijven vooruit helpen. Dankzij die innovaties zouden processen sneller, veiliger en goedkoper kunnen worden uitgevoerd.

In een industrie die uitvoerig gereguleerd is spelen kostenbesparingen ondernemers al snel in de kaart. Goedkopere kosten of betere tarieven springen altijd in het oog. Toch zouden die niet doorslaggevend moeten zijn wanneer gewerkt wordt met producten die grote invloed kunnen hebben op mens en milieu.

De investeringen bij Tankopslag Verbeke richten zich daarom bovenal op het verbeteren van de faciliteiten en processen en verhogen van de service.

About The Author

Leave a reply