Blog

Feb 13

Schoon water vanaf de tankterminal

Op onze hoofdlocatie in Hemiksem staan zo’n 100 tanks waarvan de opslagcapaciteit variëren van 30 m3 tot 8300 m3. Onze tanks en ons terrein wordt regelmatig schoongemaakt. Dat schoonmaakwater zuiveren wij voordat het terugkeert in het milieu.

De tanks op de tankterminal van Tankopslag Verbeke kunnen een brede variatie aan stoffen bevatten. Dat kunnen stoffen zijn voor de petro-chemische industrie, smeermiddelen maar ook eetbare oliën.

Water dat wordt gebruikt voor het schoonmaken van de tanks of ons hele terrein, wordt in een speciaal afwateringssysteem opgevangen. Hoewel onze terminal aan de Schelde ligt wordt al het water op ons terrein afgevoerd naar een speciale waterzuivering. Daar wordt het water volledig ontdaan van stoffen en middelen die schadelijk zijn voor het milieu. Dat kunnen restanten zijn van stoffen die waren opgeslagen in onze tanks maar ook zaken die door de wind op ons terrein zijn geblazen.

Milieuvriendelijkheid staat bij Tankopslag Verbeke hoog in het vaandel. Onze ploeg is daarom speciaal getraind om onze terminal grondig maar op milieuvriendelijke wijze schoon te maken. Wij gebruiken daarvoor speciale stoffen en systemen. Zo zijn we toch effectief maar verminderen we het gebruik van het water.

Bij Tankopslag Verbeke slaan we alles op: ook ons eigen schoonmaakwater.

About The Author

Leave a reply