Blog

Mar 02

Veiligere wegen dankzij Tankopslag Verbeke

Ruim één jaar geleden besloot Tankopslag Verbeke haar rail activiteiten verder uit te breiden. Dankzij een nieuw contract kon er aanzienlijk worden geïnvesteerd in de railterminal. Dankzij die uitbreiding wist Tankopslag Verbeke het afgelopen jaar bijna 2.000 vrachtwagens van de weg te halen.

In plaats van dat de vloeistoffen per vrachtwagen naar Tankopslag Verbeke werden vervoerd, koos deze klant er voor om dat per trein te doen. Dat werkt sneller en veiliger. Door die keuze arriveren nu regelmatig wagons op het terrein van Tankopslag Verbeke. Het laatste stuk rijden de wagons door een woonwijk. Om de overlast te verminderen worden de wagons alleen overdag verwerkt. Ook is er geïnvesteerd in een locomotief met rubberen banden. Zo blijft de geluidshinder voor omwonenden beperkt. Wagons die worden geladen worden volledig afgesloten en verzegeld waardoor ook de geurhinder minimaal blijft.

De overstap van vrachtwagens naar spoor heeft een positief effect gehad voor de gehele omgeving. Dankzij dat besluit zijn er tegenwoordig per maand zo’n 170 minder vrachtwagens op de drukke wegen rondom Hemiksem. Dat komt niet alleen de verkeersveiligheid en het milieu van Hemiksem ten goede maar ook de veiligheid en milieuvriendelijkheid van gebieden ver daar buiten.

About The Author

Leave a reply